Conducerea companiei finlandeze a transmis că va desființa până la 14.000 de locuri de muncă, din cele 86.000 la nivel global, după ce vânzările de echipamente 5G de ultimă generație produse de companie au scăzut cu o cincime în al treilea trimestru, mai mult decât așteptările. 

Situația de pe piață este cu adevărat dificilă și acest lucru este atestat de faptul că vânzările din America de Nord, cea mai importantă piață a noastră, au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”, a declarat directorul general al Nokia, Pekka Lundmark, pentru Reuters. Nokia urmărește prin reducerea numărului de angajați să economisească între 800 de milioane de euro și 1,2 miliarde de euro până în 2026.

Continuăm să credem în redresarea pieței pe termen mediul și lung, dar nu vom sta cu mâinile în sân și nu ne vom ruga ca piața să-și revină cât mai curând. Pur și simplu nu știm când acest lucru se va întâmpla”, a mai declarat Lundmark. 

Săptămâna aceasta, rivalul suedez Ericsson a avertizat, de asemenea, că vânzările din a doua jumătate a anului 2023 vor fi probabil mai mici decât de obicei, reluând remarcile Nokia privind “un mediu dificil și incertitudinea macroeconomică”. Nokia și-a menținut însă perspectivele pentru 2023, prognozând vânzări între 23,2 și 24,6 miliarde de euro pentru întregul an.

Surse: CNN, Reuters

Sursa Foto: Abdelmoumen Taoutaou / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday