Giganții internetului spun că, începând de la finalul lunii august, serverele de stocare (cloud) sunt ținta celui mai mare atac de tip DDoS din istorie. Potrivit Google, acesta încă este în desfășurare.

Google, Amazon și Cloudflare au publicat informații potrivit cărora serverele lor se confruntă de o lună și jumătate cu cel mai amplu atac cunoscut de denial of service (DDoS) din istoria internetului și trag un semnal de alarmă cu privire la o nouă tehnică despre care avertizează că ar putea cauza perturbări pe scară largă ale rețelei globale.

Atacurile de tip DDoS sunt cele mai rudimentare ca metodă, dar și printre cele mai eficiente, pentru că hackerii nu sparg un site ci îl “îngenunchează” printr-un număr uriaș de solicitări (false) de afișare, provocând imposibilitatea utilizării acestuia.

Potrivit Google, serviciile sale de cloud (Google Drive) au oprit o avalanșă solicitări false de peste șapte ori mai mare decât la recordul anterior, dejucat în 2022. Într-o postare pe blogul său, compania arată că în doar două minute în timpul unui astfel de atac “au fost generate mai multe solicitări decât numărul total de vizualizări ale articolelor raportate de Wikipedia pe parcursul lunii septembrie”.

Compania de protecție a internetului Cloudflare Inc (NET.N) a declarat că atacul a fost de trei ori mai mare decât orice atac anterior. Divizia de servicii web a Amazon, folosită pe scară largă, la nivel global, pentru închirierea de cloud, a fost de asemenea afectată, iar atacurile măsurate de Google, Cloudflare și Amazon au fost capabile să genereze sute de milioane de solicitări pe secundă.

Toate cele trei companii au spus că atacul a fost facilitat de o vulnerabilitate a protocolului de rețea HTTP/2, care stă la baza World Wide Web (WWW) și au cerut companiilor de internet să-și actualizeze serverele.

Atacatorul este greu de identificat în cazul DDoS și niciuna dintre cele trei companii nu a spus cine este responsabil de prezentul atac.

Sursa: Reuters

Folosim cookies