Direcția Națională Anticorupție anunță că l-a reținut pentru 24 de ore pe Cristian Plută, director adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București (ASSMB), pentru luare de mită (două fapte) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității. Plută ar fi primit, pe 19 iunie, suma de 20 de mii de euro, pentru a favoriza angajarea lui George-Mirel Cristescu în funcția de manager al Spitalului Colentina.

George-Mirel Cristescu a fost, de asemenea, reţinut pentru dare de mită şi delapidare, respectiv însuşirea de bunuri personale achiziționate din banii Spitalului Colentina (8.200 de euro). Au mai fost reținuţi administratorul unei firme, pentru dare de mită, și o persoană fizică, pentru instigare la dare de mită și complicitate.

Procurorii explică faptul că în august, Plută ar fi trimis omului de afaceri caietul de sarcini al unui proiect pentru care urma să se lanseze o licitație publică. Demersul ar fi avut ca scop favorizarea firmei în cauză. De asemenea, între 28 august și 3 septembrie, Plută ar fi primit suma de 306 mii de lei de la omul de afaceri, prin intermediul persoanei fizice. Suma reprezintă 5% din valoarea facturilor plătite de ASSMB pentru lucrări de reparații, reabilitare și modernizarea la unele clădiri pe care le are în administrație.

Procurorii mai arată că, după numirea lui Cristescu în funcția de manager al Spitalului Colentina, acesta a prelungit abonamentul de telefonie al instituției, ocazie cu care spitalul a primit puncte de fidelitate în valoare de 8.200 de euro. Cristescu și ar fi însușit punctele și ar fi cumpărat pentru sine trei telefoane mobile, trei ceasuri smart și alte bunuri.

Comunicatul integral al DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday