SUA. Armata cere sprijinul populației pentru a localiza un avion de luptă F-35, cu care a pierdut legătura după ce pilotul s-a catapultat, deasupra statului Carolina de Sud.

Oficialii unității militare “Joint Base Charleston” din Carolina de Sud au postat pe rețelele de socializare un mesaj în care informează că o aeronavă F-35B Lightning II a fost implicată într-un “incident”, duminică în jurul orei locale 14 (ora 21, ora României).

Militarii precizează că pilotul avionului de luptă s-a catapultat și a fost transportat la o unitate medicală din orașul North Charleston, cerând totodată sprijinul populației pentru a localiza aeronava.

Sergentul-major principal al unității militare Charleston, Heather Stanton, a declarat că misiunile de căutare se concentrează pe două lacuri la nord de orașul North Charleston, având în vedere ultima locație cunoscută și traiectoria avionului de luptă. 

Evenimentul a provocat confuzie în rândul cetățenilor, dar și în rândul politicienilor. “Cum e posibil să pierzi un F-35? Cum de nu există un dispozitiv de urmărire. Cerem ajutorul publicului pentru ce, să găsească un avion de luptă și să-l predea?”, a declarat reprezentantul în Congres al Carolinei de Sud. 

Surse: The Guardian, CNN

Folosim cookies