Raportul întocmit de cercetătorii Microsoft arată că toate conturile de pe rețelele sociale identificate făceau parte dintr-o amplă operațiune de dezinformare, fiind similară cu altele din trecut, atribuite de-a lungul timpului tot chinezilor.

Ambasada chineză de la Washington a negat acuzațiile despre care a spus că sunt “pline de prejudecăți și speculații rău intenționate”. Purtătorul de cuvânt al instituției a adăugat și că China pledează pentru utilizarea în siguranță a AI. 

Reuters subliniază că în raport nu au fost numite cu exactitate rețelele de socializare vizate, însă în pozele care îl însoțeau se vedea că ar fi vorba despre conturi de pe Facebook sau X (Twitter). Nu ar fi prima dată când un stat încearcă să intervină în alegerile din SUA. În 2016, de pildă, Washingtonul a acuzat Rusia că s-a amestecat în alegeri. 

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Reuters că experții s-au folosite de un model care combină dovezi tehnice, comportamentale și contextuale. De asemenea, a informat că cei implicați în această activitate au început să folosească AI pentru a crea conturile în limba engleză, pentru alegătorii americani, în luna martie.

Microsoft a subliniat că, spre deosebire de alte campanii începute în încercarea de influențare a alegătorilor, aceasta este capabilă să genereze imagini false mult mai realiste și convingătoare față de anii anteriori.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday