Compania nu a oferit foarte multe informații în raportul publicat pe site, însă a precizat că atacurile s-au desfășurat în luna martie a acestui an. De asemenea, Microsoft a transmis că atacurile urmăreau colectarea de informații, în contextul în care Coreea de Nord ar putea sprijini Rusia în războiul din Ucraina.

Reuters subliniază că spionarea organizațiilor militare sau diplomatice ale unor țări este o practică comună pentru agențiile de informații din întreaga lume. De altfel, Coreea de Nord în mod particular a fost acuzată în repetate rânduri de state precum Coreea de Sud sau SUA că desfășoară astfel de operațiuni.

Totuși, acuzațiile conform cărora i-ar spiona chiar pe ruși pot fi ușor deranjante pentru cele două țări, mai ales în contextul în care au apărut informații conform cărora Vladimir Putin și Kim Jong-un ar urma să se întâlnească pentru a discuta despre un acord legat de susținerea militară a Moscovei în războiul din Ucraina. Întâlnirea dintre cei doi ar putea veni la aproximativ o lună după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu a vizitat Phenianul, chiar cu scopul de a-l convinge pe Kim Jong-un să furnizeze armament Rusiei.

De altfel, CNN a raportat că 20 de angajați noi au sosit la ambasada Rusiei din Coreea de Nord. Aceasta este prima dată de la debutul pandemiei de Covid când ambasada face o rotație a personalului. 

Acuzațiile de acest fel nu sunt însă o premieră, mai scrie Reuters. Luna trecută cercetătorii de la firma de securitate cibernetică SentinelOne Inc au dezvăluit cum hackerii nord-coreeni au reușit să pătrundă în sistemul unui mare dezvoltator rus de rachete, pe care l-au exploatat timp de cel puțin cinci luni. 

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Techa Tungateja / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday