Luna trecută a fost cea mai secetoasă lună august din ultimii peste 100 de ani în India, conform cercetătorilor, care precizează că precipitațiile au fost cu 36% mai scăzute decât normalul acestei perioade. Sursele de energie regenerabilă nu reușesc să satisfacă cererea record de electricitate, iar din cauza temperaturilor ridicate și a unei producții mici de energie hidroelectrică, India a fost nevoită să intensifice cantitatea de cărbune utilizată pentru generarea energiei electrice.

Ponderea cărbunelui în producția de energie electrică a crescut la 66,7% în august – cel mai ridicat nivel pentru această lună din ultimii șase ani. Astfel, producția de energie electrică a crescut la un nivel record de 162,7 miliarde kw/h, potrivit datelor obținute de Reuters. Precipitațiile mai slabe au dus la scăderea ponderii energiei hidroelectrice în producția totală la 14,8%, față de 18,1% în aceeași perioadă a anului trecut.

Cererea de vârf a Indiei a crescut la un nivel record de 243,9 GW în ultima zi a lunii august, depășind capacitatea disponibilă cu 7,3 GW. Din această cauză, furnizarea de energie electrică nu a fost suficientă, iar India a suferit cea mai mare penurie înregistrată din aprilie 2022, când se confruntase cu cele mai grave întreruperi de energie electrică din ultimii șase ani și jumătate.

Este neobișnuit ca utilizarea energiei electrice în India să crească în august, când temperaturile sunt mai scăzute din cauza musonului (din iunie – septembrie). Cererea atinge de obicei un vârf în luna mai, când cetățenii folosesc aerul condiționat pentru a face față temperaturilor ridicate.

Sursa: Reuters

Sursa foto: Lakshmiprasad S | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday