Banii vor fi plătiți în următorii cinci ani, conform unor surse citate de Reuters. Acordul de acum vine după ce 3M a încercat să scape de procese și a cerut falimentul, în 2022. Un judecător a analizat însă solicitarea 3M și a stabilit că falimentul nu se justifică, întrucât nu se află într-o situație financiară dificilă. Compania promisese atunci că va acorda un miliard de dolari pentru procesele legate de dopurile de urechi.

După stabilirea acordului, acțiunile 3M au crescut cu 5%. Unii analiști estimau că suma necesară pentru închiderea litigiilor ar putea ajunge până la 10 miliarde de dolari. Înainte de acord, 3M a pierdut 10 din cele 16 cazuri care au ajuns în instanță și a plătit 265 de milioane de dolari către 13 reclamanți.

Dopurile de urechi Combat Arms au fost fabricate de Aearo Technologies, o companie cumpărată de 3M în 2008 și utilizate de Armata Americană din 2003 până în 2015 în diverse misiuni, inclusiv în Afganistan și Irak. Compania este acuzată că a ascuns defecte de design, că a falsificat rezultatele testelor și că nu a oferit instrucțiuni pentru utilizarea corectă a dopurilor de urechi, ceea ce a dus la deteriorarea auzului.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday