Datele Oficiului Național de Statistică arată că numărul bărbaților tineri care nu lucrează sau nu urmează studii este în creștere, în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată. În perioada aprilie – iunie, în jur de 237 de mii de bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani nu aveau un loc de muncă sau nu erau înscriși la o școală/facultate, comparativ cu doar 90 de mii de femei. Specialiștii spun că aceasta este cea mai mare creștere trimestrială înregistrată din 2001 încoace. 

Creșterea bruscă a fost determinată de numărul de imigranți din Marea Britanie. Potrivit datelor Departamentului pentru Muncă și Pensii, numărul de cetățeni străini care s-au înregistrat pentru un număr de asigurare națională britanic a atins un nivel record de 1,1 milioane în prima jumătate a anului. Cetățenii din afara UE, în special indienii și nigerienii, au depus cele mai multe cereri. Creșterea mare a cererilor vine în contextul în care peste 600 de mii de migranți au intrat în Marea Britanie anul trecut, în ciuda promisiunilor guvernului de a reduce numărul.

Un alt factor major care stă la baza creșterii acestui număr în rândul bărbaților este pandemia Covid, care a determinat o mare parte din tinerii de 18 – 20 de ani să renunțe la studii. Tony Wilson de la Institutul pentru Studii de Ocupare a Forței de Muncă explică faptul că bărbații care se află în această situație vor avea dificultăți în obținerea unui loc de muncă, deoarece nu au pregătirea necesară. Mai mult, a existat, de asemenea, o creștere a șomajului în rândul tinerilor de 23 – 24 de ani a căror experiență universitară a fost afectată tot din cauza pandemiei. 

Sursa: The Telegraph

Foto: Sarinya Pinngam | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday