Grupul de hacking numit de specialiștii sud-coreeni “Kimsuky” și-a desfășurat atacul de tip phishing prin intermediul unor e-mailuri, pe care le-a trimis personalului sud-coreean de la centrul de simulare a războiului. Acesta se ocupă inclusiv de coordonarea exercițiilor militare comune dintre Coreea de Sud și SUA.

Deși nu a specificat clar ce date au fost accesate în timpul atacului, poliția a precizat că nu au fost furate informații clasificate. 

Grupul de hacking nu a revendicat atacul, însă poliția sud-coreană și armata americană au efectuat o investigație comună, în urma căreia au observat că adresa IP de acum se potrivește cu cea care a efectuat în 2014 un atac cibernetic împotriva operatorului de reactor nuclear din Coreea de Sud. În acel moment s-a ajuns, de asemenea, la concluzia că autorul atacului vine din Coreea de Nord.

Exercițiul Coreea de Sud-SUA, Ulchi Freedom Guardian, care va începe mâine, se va desfășura pe o perioadă de 11 zile. În cadrul acestuia, cele două țări vor lucra pentru a-și îmbunătăți capacitatea de răspuns la amenințările nucleare și cu rachete venite din partea Coreei de Nord. 

Phenianul a condamnat exercițiul, pe care l-a descris ca fiind “pregătiri ale SUA și ale aliatului său sud-coreean pentru o invazie”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday