Inițial s-a crezut că barca s-a scufundat, însă luni a fost zărită de o barcă de pescuit spaniolă, plutind în derivă. Conform informațiilor transmise de poliție, ambarcațiunea se afla la 320 de kilometri de Insula Sal, unde autoritățile au și transportat persoanele rămase în viața. 

Purtătorul de cuvânt al Organizației Mondiale pentru Migranți (IOM) a spus că au fost salvate 38 de persoane, între care și copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani.

Ministrul de Externe al Senegalului a transmis, după ce a discutat cu supraviețuitorii, că barca a plecat din portul senegalez Fasse Boye pe 10 iulie, având 101 persoane la bord. Din primele informații, majoritatea imigranților erau senegalezi,, însă printre aceștia se aflau și persoane din Sierra Leone și Guineea-Bissau. 

Oficialii din Capul Verde au lansat un apel la nivel global de intervenție pentru prevenirea altor evenimente de acest fel, subliniind că lipsa unor rute sigure pentru migranți oferă posibilitatea traficanților să îi pună în pericol.

Se crede că destinația migranților erau Insulele Canare, accidentul având loc pe traseul folosit pentru a ajunge pe acestea. Insulele Canare aparțin Spaniei și sunt văzute de migranți ca o modalitate de a ajunge în UE. 

BBC scrie că între 2020 și 2023 cel puțin 67 de mii de persoane au sosit ilegal în Insulele Canare, iar aproximativ 2.500 și-au pierdut viața în timpul călătoriilor. Totuși, cifrele ar putea fi mult mai mari.

Sursa: BBC

Sursa foto: Ruslan Kudrin | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday