Unul dintre experții care coordonează procesul de recrutare pentru forțele armate britanice explică pentru Telegraph că are dificultăți în atragerea candidaților, având în vedere multitudinea de locuri de muncă disponibile în domeniul cibernetic. Acesta spune că a atins doar 80% din ținta de recrutare a armatei în acest an, în condițiile în care este tot mai greu să găsească candidați pentru ocuparea așa-numitelor “roluri tehnice”. 

Recunoașterea acestei problemei vine într-o perioadă în care importanța ciberneticii este din ce în ce mai evidentă, atât pentru capacitățile ofensive, cât și pentru cele defensive. Ministrul Apărării a declarat luna trecută că “modernizarea continuă a forțelor armate este esențială pentru a ține pasul cu evoluția tehnologică”, iar stimularea competențelor digitale este “o prioritate națională” în următorii trei ani.

Experții din domeniu subliniază că există o plajă mai mare de opțiuni comparativ cu anii trecuți, iar firmele din sectorul privat au făcut recrutări mult mai repede și “au furat startul” în acest domeniu. The Telegraph explică faptul că cererea de experți în securitate cibernetică se află în ascensiune rapidă atât în sectorul public, cât și în cel privat, pe fondul atacurilor cibernetice din ce în ce mai frecvente asupra Marii Britanii.

 

Analiștii The Telegraph mai arată și că Marea Britanie se confruntă cu un deficit național de competențe digitale, angajatorii întâmpinând dificultăți în ocuparea a patru din zece posturi. Cererea de experți în securitate cibernetică a crescut cu o treime anul trecut, cu peste 160 de mii de locuri de muncă disponibile.

Ministrul Apărării și GCHQ, agenția britanică de informații digitale, au lansat în 2020 Forța Națională Cibernetică (NCF) pentru a răspunde la amenințările în creștere în acest domeniu. NCF a transmis în aprilie că “desfășoară zilnic operațiuni cibernetice pentru a proteja țara de amenințări, pentru a sprijini operațiunile militare și pentru a preveni infracțiunile grave”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a conchis spunând că: “Suntem încrezători că în urma demersurilor luate Forțele Armate vor rămâne o opțiune atractivă pentru experții în domeniul securității cibernetice”.

Sursă: The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday