Moscova. Un nou atac cu drone ucrainene, marți dimineața, a lovit același turn din cartierul de afaceri care a fost vizat și duminică. Clădirea este una de birouri.

Atacul s-a produs la ora 3 dimineața, iar Ministerul rus al Apărării susține că a implicat trei drone, dintre care două ar fi fost distruse de apărarea aeriană în districtele de lângă Moscova, iar a treia ar fi fost “blocată” cu mijloace electronice și s-ar fi prăbușit.

Numai că imaginile postate pe rețelele sociale, precum și o declarație a primarului Moscovei, arată că drona prăbușită a ajuns în același turn de birouri care a fost lovit și duminică, tot de o dronă despre care rușii au pretins că ar fi bruiat-o.

Imaginile de pe rețelele de socializare par a arăta o dronă “Castor”, de producție ucraineană, aparat care are o autonomie declarată de 1.000 de kilometri. Capitala Rusiei se află la doar 500 de kilometri de granița cu Ucraina. Încă nu este clar de ce antiaeriana rusă nu reușește să intercepteze aceste aparate decât atunci când acestea ajung în zona Moscovei.

Despre clădirea lovită de două ori de ucraineni se știe doar că în aceasta se află, pe lângă firme, și birourile mai multor agenții guvernamentale ruse, posibil și cel al Ministerului rus al Transformării Digitale.

Duminică, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că “războiul vine în Rusia”. Deși Ucraina nu a revendicat oficial aceste bombardamente, Zelenski a lăsat de înțeles că ele sunt o răzbunare pentru frecventele bombardamente ale rușilor asupra zonelor rezidențiale din orașele ucrainene.

Sursă alternativă: The Guardian

Folosim cookies