Update: Administrația Fondului pentru Mediu anunță că problemele de funcționare ale aplicației au fost rezolvate. “Aplicația programului funcționează în parametri normali. Până la ora 12:00, s-au înscris 4.505 persoane fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate.”

Update: “Din cauza numărului foarte mare de accesări, înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Local se desfășoară într-un rimt mai lent. Până la ora 11 s-au înscris peste 600 de persoane fizice în cadrul programului prin intermediul aplicației.

Echipa IT din cadrul Administrației Fondului pentru Mediu lucrează pentru funcționarea în parametri normali ai aplicației în cel mai scurt timp. Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Programului Rabla local începând de astăzi, 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale, prin intermediul aplicației informatice”, precizează Administrația Fondului de Mediu.

Știrea inițială: 

“Momentan, colegii de la Administrația Fondului pentru Mediu întâmpină probleme tehnice cu aplicația informatică și lucrează la remedierea lor. Vom reveni cu informații în scurt timp”, a transmis Ministerul Mediului pe Facebook. Programul Rabla Local a început la ora 10, luni, însă după câteva minute, numeroși utilizatori au semnalat că nu mai pot accesa platforma. De asemenea, mai multe persoane au raportat că au întâmpinat probleme cu verificarea Captcha anti-robot, iar astfel nu au putut continua procesul de înscriere.

Programul prevede că proprietarii mașinilor mai vechi de 15 ani vor primi 3.000 de lei dacă le casează, fără să fie obligați să cumpere o mașină nouă. Instrucțiunile pentru înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM, însă la ora 11, platforma este încă nefuncțională.

Ministrul Mediului Mircea Fechet susținea recent că 100.000 de români sunt potenţiali beneficiari ai programului, precizând: “Din cei 3.000 de lei, 2.400 de lei vor fi suportaţi din bugetul Ministerului Mediului şi 600 de lei din bugetul Primăriei. Ne dorim ca până în anul 2026 să scoatem peste un sfert de milion de rable din circulaţie, adică din maşini mai vechi de 15 ani”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday