Acțiunea colectivă a fost intentată la un tribunal din statul american Delaware, de către un fost inginer al companiei, Chris Woodfield. El susține și că Twitter a căutat, în ultimul an, să concedieze angajații mai în vârstă. În alte cazuri separate, compania a fost acuzată că a concediat în mod disproporționat femei și angajați cu dizabilități, că nu a anunțat în prealabil concedierile și că nu a plătit compensațiile promise. Compania a negat toate aceste acuzații.

Inginerul, care a lucrat pentru filiala din Seattle, spune că Twitter le-a transmis în mod repetat angajaților că vor urma să primească salariul pe două luni, alături de alte sume, în cazul în care vor fi concediați, dar că nu au mai primit niciun fel de indemnizație până acum. 

Un proces similar a fost intentat săptămâna trecută la tribunalul federal din California, pe același subiect. Cele două acțiuni în instanță susțin că Twitter a încălcat cu bună știință o lege federală care reglementează planurile de beneficii pentru angajați, prin nerespectarea termenilor contractuali încheiați înainte ca Elon Musk să preia compania.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday