Cei doi protestatari au intrat din tribună pe teren în timpul meciului la masculin dintre Grigor Dimitrov și Sho Shimabukuro, fiind opriți cu întârziere de echipele de securitate. Conform Reuters, nu au produs daune, iar confettile și piesele de puzzle împrăștiate de aceștia au fost rapid curățate.

Activiștii au fost la scurt timp scoși din zona terenului de către personalul de securitate, iar apoi arestați. Meciul a fost suspendat temporar din cauza protestatarilor, după care a fost reluat și întrerupt din nou din cauza ploii.

Cei doi activiști care au acționat acum sunt pensionari, o femeie de 68 de ani și un bărbat de 66. Aceștia sunt membri ai Just Stop Oil, un grup de activiști de mediu care cere guvernului să oprească toate proiectele noi ce permit exploatarea și folosirea petrolului, a gazelor naturale și a cărbunelui. Membrii aceluiași grup au întrerupt recent, cu revendicări similare, mai multe meciuri de cricket, rugby și snooker.

Surse alternative: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday