“Realitatea tragică a acestui război, al cărui sfârșit pare să nu se întrevadă, cere tuturor un efort creativ comun pentru a imagina și a croi căi de pace”, a mai spus Papa Francisc în fața unei delegații religioase a Patriarhiei de la Constantinopol. Vaticanul a precizat că trimisul papei, cardinalul italian Matteo Zuppi, și-a încheiat consultările la Moscova, unde s-a întâlnit cu unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, și cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

“Vizita a avut ca scop identificarea unor inițiative umanitare, care ar putea deschide drumuri spre pace”, se arată într-un comunicat separat. Francisc a cerut în repetate rânduri Rusiei să pună capăt invaziei din Ucraina, care a distrus numeroase localități și a provocat zeci de mii de decese.

Papa i-a cerut lui cardinalului Zuppi în luna mai să fie trimisul său pentru pace, iar cardinalul a vizitat Kievul la începutul acestei luni pentru discuții cu Volodimir Zelenski.

Surse: Vatican News, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday