Papa Francisc afirmă că “nu se întrevede un sfârșit al războiului din Ucraina”, la finalul vizitei de trei zile pe care trimisul pentru pace al Vaticanului a efectuat-o la Moscova.

“Realitatea tragică a acestui război, al cărui sfârșit pare să nu se întrevadă, cere tuturor un efort creativ comun pentru a imagina și a croi căi de pace”, a mai spus Papa Francisc în fața unei delegații religioase a Patriarhiei de la Constantinopol. Vaticanul a precizat că trimisul papei, cardinalul italian Matteo Zuppi, și-a încheiat consultările la Moscova, unde s-a întâlnit cu unul dintre consilierii președintelui Vladimir Putin, Iuri Ușakov, și cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill.

“Vizita a avut ca scop identificarea unor inițiative umanitare, care ar putea deschide drumuri spre pace”, se arată într-un comunicat separat. Francisc a cerut în repetate rânduri Rusiei să pună capăt invaziei din Ucraina, care a distrus numeroase localități și a provocat zeci de mii de decese.

Papa i-a cerut lui cardinalului Zuppi în luna mai să fie trimisul său pentru pace, iar cardinalul a vizitat Kievul la începutul acestei luni pentru discuții cu Volodimir Zelenski.

Surse: Vatican News, Reuters

Folosim cookies