China își va dubla capacitatea și va produce 1.200 de gigawați de energie eoliană și solară în următorii doi ani, reușind să își atingă obiectivul stabilit pentru 2030 cu cinci ani mai devreme, se arată într-un raport întocmit de Global Energy Monitor, un ONG cu sediul în San Francisco care monitorizează parcurile eoliene și solare.

Începând cu primul trimestru al anului, cantitatea totală de energie solară (228 GW) pe care China o poate produce și integra în sistemul său energetic național, pentru a alimenta consumatorii și industriile, a fost mai mare decât oriunde în lume. China a făcut, de asemenea, progrese și în cazul energiei eoliene: capacitatea sa combinată pe mare și pe uscat depășește acum 310 gigawați, dublu față de nivelul din 2017. Alți 370 de gigawați vor fi adăugați în următorii doi ani, conform obiectivelor guvernului.

China este a doua cea mai mare economie a lumii, emite cele mai multe gaze cu efect de seră și, în paralel, este responsabilă pentru jumătate din consumul mondial de cărbune. Președintele chinez Xi Jinping s-a angajat în 2020 să atingă vârful emisiilor de dioxid de carbon înainte de 2030 și să atingă neutralitatea în materie de carbon până în 2060. În acest context, țara s-a angajat să își extindă sursele de energie prin intermediul energiei regenerabile, acordând stimulente companiilor care realizează astfel de instalații.

Totodată, China a început să opereze cea mai mare centrală hibridă de energie solară și hidroelectrică din lume, situată pe platoul tibetan. Aceasta poate produce două miliarde de kilowați pe oră de electricitate anual, putând astfel să alimenteze 700.000 de gospodării.

Sursa: The Guardian

Sursă Foto: Allexxandar | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday