BBC scrie că Meta și Google au testat deja limitarea accesului la știri pentru unii canadieni. În 2021, Meta a restricționat accesul la platformele companiei în cazul utilizatorilor australieni, ca răspuns la adoptarea unei legi similare, dar a fost ulterior restabilit. Concert, legea adoptată de guvernul canadian obligă marile platforme să plătească editorii pentru știrile publicate pe site-urile corporațiilor.

Meta a transmis că legea este “fundamental defectuoasă și ignoră realitățile modului în care funcționează platformele de socializare”. Compania a mai precizat că va restricționa accesul canadienilor la știrile distribuite pe platformă înainte ca legea să intre în vigoare. “Un cadru legislativ care ne obligă să plătim pentru conținutul pe care nu îl postăm, și care nu este motivul pentru care majoritatea utilizatorilor noștri folosesc platformele, nu este nici sustenabil, nici fezabil”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Meta.

Google a criticat puternic proiectul de lege, pe care l-a numit “inaplicabil” în forma sa actuală și a declarat că încearcă să colaboreze cu guvernul canadian pentru a găsi un numitor comun. Guvernul federal susține că proiectul de lege este necesar “pentru a consolida corectitudinea pe piața canadiană a știrilor digitale” și pentru a permite companiilor media aflat în dificultate să “obțină o compensație echilibrată” pentru conținutul distribuit.

La începutul lunii, Meta a amenințat că va bloca distribuirea știrilor din California pe rețelele sale de socializare, în cazul în care autoritățile adoptă o lege similară cu cea a guvernul canadian.

Sursa: BBC

Sursa Foto: Dimarik16 / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday