Anunțul a fost făcut de către Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internațional, care a precizat că “CBDC-urile (monedele digitale controlate de băncile centrale) nu ar trebui să fie propuneri naționale fragmentate… Pentru a avea tranzacții mai eficiente și mai echitabile, avem nevoie de sisteme care să conecteze țările: avem nevoie de interoperabilitate. Din acest motiv, la FMI, lucrăm la conceptul unei platforme globale CBDC.”

FMI dorește ca băncile centrale să convină asupra unui cadru de reglementare comun pentru monedele digitale care să permită interoperabilitatea la nivel global. Georgieva a explicat faptul că dacă nu se poate ajunge la un acord asupra platformei, s-ar crea un vid  care ar fi probabil umplut de criptomonedele care sunt, aproape în fiecare caz, descentralizate.

De asemenea, monedele digitale ale băncilor ar putea contribui la promovarea incluziunii financiare și la ieftinirea remiterilor de bani, a mai declarat directorul FMI. Costul mediu al transferurilor de bani se ridică la 44 de miliarde de dolari pe an.

Georgieva a subliniat că CBDC-urile ar trebui să fie susținute de active și a adăugat că criptomonedele sunt o oportunitate de investiții atunci când sunt susținute de active, în caz contrar, acestea sunt o “investiție speculativă”.

Sursa: Reuters

Foto: Piotr Adamowicz | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday