Conform unui comunicat, ”acționarii Hidroelectrica au aprobat declanșarea admiterii la tranzacționare (“Listarea”) a acțiunilor emise de S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. pe Bursa de Valori București, ca urmare a unei oferte publice secundare având drept obiect acțiuni ale S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. reprezentând până la 19,94% din totalul acțiunilor emise de societate, realizată de Fondul Proprietatea S.A”.

Salutăm decizia acționariatului de listare a companiei Hidroelectrica la bursă și suntem pe deplin pregătiți să ducem la îndeplinire această hotărâre. Este un pas natural pentru o companie de talia Hidroelectrica, o etapă nouă pe care o anticipăm și așteptăm de multă vreme. Suntem convinși că listarea va duce la consolidarea poziției societății și la transparentizare suplimentară și, de asemenea, va contribui serios la creșterea gradului de lichiditate al BVB, cu implicații pozitive asupra economiei naționale. Aș vrea să subliniez faptul că listarea deschide noi oportunități, inclusiv pentru românii care își doresc să cumpere și să dețină acțiuni la una dintre cele mai solide companii cu capital majoritar de stat”, a declarat Bogdan Badea, presedintele directoratului Hidroelectrica.

Fondul Proprietatea, care deține 19,94% din totalul acțiunilor și care a primit aprobarea acționarilor de a dispune în cadrul Ofertei de întreaga sa participație, preconizează că admiterea la tranzactionare a acțiunilor Hidroelectrica („Admiterea”) va avea loc în iulie 2023. Imediat după Admitere, Acțiunile vor fi incluse în indicele BET al BVB. Acțiunile vor fi oferite și tranzacționate, după Admitere, în lei românești

Hidroelectrica și Fondul Proprietatea au agreat să încheie un acord de restricționare a înstrăinării (în limba engleză, „lock-up period”) pentru o perioadă de 180 de zile, iar Statul Român, acționarul majoritar al Hidroelectrica, a fost de acord să încheie un acord de restricționare a înstrăinării pentru o perioadă de 12 luni de la data Admiterii.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații in siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

Hidroelectrica a obţinut un profit net de 1,74 de miliarde de lei în primul trimestru al anului, cu 34% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Surse: Hidroelectrica, Fondul Proprietatea

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday