Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a Statelor Unite (NOAA) și Institutul pentru Oceanografie Scripps, care se ocupă de măsurarea anuală a nivelului de carbon, au explicat faptul că concentrația de dioxid de carbon înregistrată de Observatorul Atmosferic Mauna Loa din Hawaii a atins 424 ppm (părți pe milion) în luna mai, cu 3 ppm mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel de măsurători se fac la Observatorul din Pacific încă din 1958, când  nivelul era mai mic de 320 ppm.

Oamenii de știință măsoară nivelul de dioxid de carbon din atmosferă anual, în luna mai, deoarece acesta atinge maximul în emisfera nordică în acea perioadă. Rick Spinrad, administratorul NOAA, a declarat că această creștere, cunoscută sub numele de Curba Keeling, este “un rezultat direct al activității umane”. 

Geochimistul Ralph Keeling a declarat că: “Ceea ce am dori să vedem este ca această curbă să se stabilizeze și chiar să scadă, deoarece dioxidul de carbon la o valoare de 420 sau 425 ppm este un semn rău. Această creștere arată că, oricât de multe am făcut pentru a atenua și reduce emisiile de carbon, mai avem încă mult de lucru”.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Wirestock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday