Potrivit Reuters, creșterea se datorează în principal achizițiilor private efectuate de investitori în ultimele luni, înainte ca Neuralink să anunțe că autoritățile de reglementare din SUA au aprobat testarea pe oameni al cipului cerebral. Tranzacțiile fost efectuate, în mare parte, de angajații și susținători ai companiei, mai degrabă decât din vânzarea de noi acțiuni către investitori. În urmă cu doi ani, într-o rundă privată de strângere de fonduri, Neuralink fost evaluat la aproape două miliarde de dolari.

Experții au declarat că ar putea dura mai mulți ani pentru ca Neuralink să obțină autorizația de utilizare comercială. Kip Ludwig, fost director de program pentru inginerie neuronală la Institutul Național de Sănătate al SUA, a precizat că se așteaptă ca start-up-ul să aibă nevoie de cel puțin un deceniu pentru a-și comercializa implantul cerebral. Compania se confruntă și cu alte probleme, printre care anchete federale privind modul în care a gestionat testarea cipului pe animale.

Musk a stabilit țeluri mari pentru cipul produs de companie, afirmând că cipul ar permite atât persoanelor sănătoase, cât și celor cu dizabilități, să se prezinte în centre locale pentru inserții chirurgicale rapide de dispozitive pentru tratarea unor afecțiuni precu, obezitatea, autismul, depresia, schizofrenia, etc. Un director executiv al Neuralink a prezentat recent obiective mai modeste pe termen scurt, cum ar fi ajutarea pacienților paralizați să comunice prin intermediul textului computerizat fără a tasta la mașină.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday