Filmul de animație “Spider-man: Across the Spider-Verse”, în care personajul principal este un adolescent de culoare, a generat 208,6 milioane de dolari la nivel mondial, în primul weekend de la lansare. Este un record pentru o animație Sony, suma fiind de trei ori mai mare față de predecesorul său din 2018.

Filmul de animaţie “Spider-man: Across the Spider-Verse” a avut premiera în cinematografie pe 2 iunie. A apărut la cinci ani distanţă şi a generat de trei ori mai multe venituri faţă de “Spider-Man: Into the Spider-Verse”, primul film din serie și cel care în 2018 a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație. 

Debutul animaţiei a ocupat primul loc în box office-ul din SUA şi a adus încasări de 120,5 milioane de dolari, depăşind așteptările companiilor Sony Pictures Animation și BoxOffice Pro, care estimau încasări cuprinse între 75 și 115,5 milioane de dolari. 

Sony a transmis că “Across the Spider-Verse” este cea mai mare premieră animată a studioului din toate timpurile. De asemenea, este al doilea cel mai bun weekend de lansare pentru un film, în acest an, după “The Super Mario Bros.”, care a obținut 146 de milioane de dolari.

Filmul a primit un scor de 95% din partea criticilor şi 96% din partea spectatorilor, conform site-ului de recenzii Rotten Tomatoes, stârnind astfel ipoteze că ar putea primi, la rândul său, un premiu Oscar.

Producătorul Amy Pascal a anunțat, în timpul premierei filmului din Los Angeles, că există mai multe proiecte Spider-Verse în lucru. Un sequel “Spider-Man: Beyond the Spider-Verse” este programat pentru anul 2024.

Sursă: Reuters, Forbes

Folosim cookies