Update: Conform BBC, care citează oficiali indieni, cel puțin 288 de persoane au fost ucise și 900 au fost rănite în coliziunea dintre cele două trenuri, în statul Odisha din estul Indiei, însă e de așteptat că numărul deceselor să continue să crească. Este cel mai grav accident feroviar din India din acest secol.

Știrea inițială:

Coliziunea s-a produs în districtul Balasore din Odisha. Un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit de un marfar. Forțele de salvatori acționează la fața locului, însă este de așteptat ca bilanțul deceselor să crească deoarece multe persoane sunt prinse încă între fiare.

Premierul indian a declarat că “toată asistență posibilă” este acordată celor afectați.

Nu pot comenta detaliile în acest moment și numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbeam la locul accidentului. Echipele de salvare a căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul este în curs de desfășurare“, a declarat și directorul general al Căilor Ferate de Sud-Est, pentru Reuters.

Surse: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday