Ministerului rus al Apărării susține că forțele sale au împiedicat unități ucrainene să treacă granița în Rusia, prin localitatea Shebekino din regiunea Belgorod. Potrivit comunicărilor oficiale, citate de agenții ruse, ucrainenii nu ar fi apucat să treacă granița.

Militarii ruși spun că au distrus patru vehicule blindate, un lansator de rachete Grad și au ucis peste 30 de militari ucraineni, pe teritoriul Ucrainei, pentru ca aceștia să nu mai bombardeze “obiectivele civile din regiunea Belgorod”. 

Anterior, în această dimineață, “Corpul voluntarilor ruși”, un grup de rezistență afiliat armatei ucrainene, a anunțat că “detașamentele noastre înaintate luptă deja la periferia orașului Șebekino”. Nexta a publicat mai multe imagini și clipuri cu “voluntarii”, inclusiv un video în care aceștia anunță noi atacuri pe teritoriul Federației Ruse.

Și legiunea “Libertatea Rusiei” a publicat un videoclip în care transmite: ”Frații noștri, salutări de la granița ruso-ucraineană. Lupta noastră continuă. Așteptați-ne!”

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că opt persoane au fost rănite și unele clădiri au fost avariate în bombardamentele din timpul nopții trecute. CNN scrie că, miercuri, patru persoane au fost rănite în Belgorod, în urma unui bombardament, și că o dronă a provocat un incendiu la o rafinărie de petrol din sudul regiunii.

Surse alternative: TASS, Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday