Prim-vicepreședintele Comitetului Internațional al Consiliului Federație Ruse (camera superioară din parlament), Vladimir Jabarov, a avertizat că Rusia poate deschide un dosar penal împotriva Maiei Sandu, eventual chiar să o dea în urmărire internațională, pe motiv că a emis amenințări la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ieri jurnaliștilor că țara sa va respecta decizia Curții Penale Internaționale și îl va aresta pe Vladimir Putin, în cazul în care acesta va ajunge pe teritoriul Moldovei.

Se pare că doamna Maia Sandu, cetățean al României, care ocupă funcția de președinte al Moldovei, «are ceva la cap». Comisia de Investigații a Federației Ruse are toate motivele să deschidă un dosar penal împotriva lui Sandu și să o treacă pe lista persoanelor urmărite internațional, din cauza faptului că a amenințat că îl va aresta pe președintele Rusiei. Ea a visat că șeful Marii Rusii va veni în țara ei, a cărei economie și bunăstare depind complet de Moscova“, a scris Jabarov pe Telegram.

Surse alternative: Euronews, Eurointegration

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday