Un studiu al Scoop Technologies, o firmă care a dezvoltat un software ce monitorizează strategiile de muncă din 4.500 de companii din SUA, a determinat că aproximativ 58% dintre întreprinderi permit angajaților să lucreze o parte din săptămână de acasă, într-un program hibrid. Totodată, procentul companiilor care le cer angajaților să fie la birou “full time” a scăzut la 42%, de la 49% în urmă cu trei luni.

Wall Street Journal evidențiază faptul că acest fenomen crează o reacție în lanț: clădirile de birouri sunt mai goale, iar firmelor nu le mai convine să plătească chirie pentru acestea, deoarece angajații preferă să lucreze de acasă. Lipsa angajaților la birouri are impact inclusiv asupra cafenelelor, restaurantelor și altor firme care funcționează în proximitatea clădirilor de birouri. 

De exemplu, în New York, fiecare angajat care lucrează de acasă, în loc să meargă la birou, costă întreprinderile din oraș aproximativ  4.600 de dolari în vânzări anual, potrivit unui studiu WFH Research. Primarul orașului, Eric Adams, a anunțat săptămâna trecută că va acorda stimulente fiscale pentru proprietarii de clădiri de birouri, destinate modernizării clădirilor construite înainte de anul 2000, în speranța că un loc de muncă mai modern va crește gradul de ocupare. “Fiecare birou care stă gol înseamnă mai puțină finanțare pentru orice, de la școli la locuințe la prețuri accesibile”, a declarat acesta.

Având în vedere că mulți angajați petrec doar jumătate din săptămâna de lucru de cinci zile la birou, nu este surprinzător faptul că ratele de ocupare a birourilor au stagnat la aproximativ jumătate din nivelurile de dinaintea pandemiei. Rata medie de utilizare a birourilor a rămas aproape neschimbată din ianuarie.

Wall Street Journal precizează faptul că firmele de tehnologie rămân în continuare cele mai permisive cu lucrul de acasă, iar acest lucru a dus la rate foarte scăzute de revenire la birou în orașe precum San Francisco, Seattle și San Jose. Meta, compania mamă a Facebook, a continuat să le permită angajaților să lucreze de acasă atât cât au dorit, însă le-a spus managerilor, în această primăvară, să nu mai recruteze temporar angajaţi la distanță, ceea ce mulți au interpretat ca un indiciu că ar putea solicita în curând ca unii angajați să se întoarcă la birou.

Sursă: Wall Street Journal

Foto: Irina Shoyhet | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday