UE adoptă primul set de reguli pentru tranzacționarea criptomonedelor, care intră în vigoare anul viitor. Numele celor care schimbă criptomonede va fi cunoscut de emitenții și gestionarii de transferuri.

Miniștrii de finanțe ai statelor membre, reuniți în Consiliul Uniunii Europene, au dat votul final asupra reglementărilor. Una dintre acestea prevede ca din ianuarie 2026, emitenții de criptomonede și operatorii tranzacțiilor să obțină numele expeditorilor și celor care primesc criptomonedele, indiferent de suma transferată. Firmele respective vor trebui autorizate în UE.

Totodată, s-a ajuns la un acord pentru colaborarea între statele Uniunii când vine vorba despre impozitarea tranzacțiilor, precum și pentru schimbul de informații fiscale. Setul de reguli a fost votat de europarlamentari luna trecută, iar acum urmează să fie publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Ministrul de Finanțe al Suediei, țară care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a declarat:Evenimentele recente au confirmat necesitatea urgentă de a impune norme care să îi protejeze mai bine pe cetățenii europeni care au investit în aceste active și care să prevină utilizarea abuzivă a industriei în scopul spălării de bani și al finanțării terorismului”.

Sursa: Reuters

Foto: Dreamstime/Dušan Zidar

Folosim cookies