Coaliția de guvernare a decis reducerea cu 10% a cheltuielilor ministerelor la bunuri și servicii, oprirea achizițiilor neesențiale, înghețarea angajărilor la stat (exceptând Învățământul și Sănătatea) și înjumătățirea numărului de consilieri.

Premierul Nicolae Ciucă a scris pe Facebook că în coaliție s-a decis reducerea “cu 10% a cheltuielilor ministerelor la bunuri și servicii, oprirea achizițiilor de autovehicule și de mobilier, precum și alte cheltuieli neesențiale ale instituțiilor publice. Vom îngheța angajările la stat, bineînțeles ținând cont că învățământul și sănătatea au, în continuare, nevoie de personal“.

De asemenea, primul-ministru susține că este necesară și o reducere la jumătate a numărului consilierilor din cabinetele demnitarilor din aparatul guvernamental.

Tot în coaliție, am decis și introducerea lanțului scurt de aprovizionare, un sistem cu beneficii de ordin economic, social, de mediu și de sănătate. (…) Concret, prin această măsură vânzarea se va face de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. În plus, entitățile publice care desfășoară activități de alimentație publică (cantine școlare, unități militare, cantine spitalicești etc.) vor achiziționa alimente din vecinătate, conform unor reguli bine stabilite“, a mai transmis Nicolae Ciucă.

Folosim cookies