Război în Ucraina. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât o dronă rusească deasupra centrului capitalei Kiev.

UPDATE: Armata Ucraineană a precizat, într-un comunicat, că drona doborâtă joi seara în zona centrală a Kievului îi aparține. Este vorba de un aparat Bayraktar TB2, scăpat de sub control în timpul unei misiuni de patrulare în jurul capitalei. Militarii au luat decizia de a-l doborî pentru a evita eventuale accidente.


În capitala ucraineană și în toată regiunea Kiev a fost activat sistemul de avertizare pentru atacuri aeriene, de la 20:13 până la 20:33. 

Administrația militară a doborât o dronă deasupra capitalei: “În timpul alertei aeriene, un vehicul aerian fără pilot a fost identificat deasupra Kievului. A fost doborât de forțele și mijloacele de apărare antiaeriană. Nu sunt informații despre victime, daune la locuințe sau la elementele de infrastructură. Informațiile sunt în curs de clarificare”.

Ulterior, după doborârea dronei, primarul Kievului a anunțat că a izbucnit un incendiu în districtul Solomensky. Vitali Kliciko a scris pe Telegram: “Explozii și incendiu în district. Există posibilitatea să fie vorba de resturile unui vehicul aerian fără pilot (dronă). (…) Incendiul s-a produs la o clădire cu patru etaje, suprafața afectată fiind de 50 de metri pătrați”.


Potrivit Reuters, capitala Kievului a fost atacată cu drone pentru a patra zi consecutivă. Raidul din această seară vine la o zi după ce Moscova a susținut că ucrainenii au încercat să lovească palatul Kremlinului, într-o încercare de a-l asasina pe Vladimir Putin. Reprezentanții de rang înalt ai statului ucrainean, în frunte cu președintele Volodimir Zelenski, au negat vreo implicare în presupusul atac.

Surse alternative: Pravda.ua, Reuters

Folosim cookies