Comisia Federală pentru Comerț a SUA (FTC) explică faptul că o investigație independentă a scos la iveală “mai multe puncte slabe și lacune în programul de confidențialitate al Facebook”, care reprezintă “riscuri importante la adresa utilizatorilor”, mai ales pentru cei minori.  Avertizează că “nepăsarea companiei a pus în pericol tinerii utilizatori ai rețelelor de socializare, iar Meta trebuie să răspundă pentru eșecurile sale”.

Concret, FTC afirmă că minorilor cu vârste de până la 13 ani încă li se permite să discute pe Facebook cu persoane necunoscute, fără aprobarea părinților care administrează indirect contul. Comisia mai spune că Meta permite în continuare accesul unor aplicații-terțe la datele personale, deși anterior s-a angajat să-l suspende dacă respectivele aplicații nu sunt deschise pentru cel puțin 90 de zile.

Pe baza acestor acuzații, autoritatea a cerut interzicerea monetizării datelor adolescenților de până la 18 ani, o pauză în lansarea de către companie de noi produse, până când se va stabili dacă acestea respectă normele de confidențialitate, dar și limitarea utilizării recunoașterii faciale. În cazul celei din urmă, FTC spune că Meta trebuie obligată să divulge și să obțină consimțământul fiecărui utilizator pentru utilizarea recunoașterii faciale.

Purtătorul de cuvânt al Meta a răspuns că acuzațiile sunt doar “cascadorii politice”. A mai adăugat că Meta a fost vizată de FTCîn timp ce autoritatea permite companiilor chineze, precum TikTok, să opereze fără constrângeri pe teritoriul american”.

Sursa: BBC

Foto: Alexander Zhenzhirov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday