SUA. Carambol masiv pe o autostradă din Illinois. Până la 60 de autoturisme și 30 de vehicule de marfă s-au ciocnit, din cauza unei furtuni de praf, care a redus vizibilitatea la zero. Sunt șase morți și peste 25 de răniți.

Accidentul s-a produs duminică la prânz pe autostrada Interstate 55, la aproximativ 320 de kilometri sud-vest de Chicago, într-o zonă agricolă. În această perioadă, fermierii ară terenurile, iar praful a fost răscolit de rafale de vânt puternic. Vizibilitatea s-a redus la zero și zeci de vehicule au început să se ciocnească, pe ambele sensuri.

Potrivit poliției locale, între 40 și 60 de autoturisme și 30 de vehicule comerciale, inclusiv numeroase camioane cu remorcă, au fost implicate în ciocnire, iar două tiruri au luat foc. Peste 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 2 ani și 80 de ani, au fost transportate la spitalele din zonă, iar șase au murit.

Autoritățile au închis o porțiune de peste 25 de kilometri de autostradă, inițial pentru a preveni creșterea carambolului, iar apoi pentru a putea degaja mașinile lovite.

Sursă alternativă: Reuters

Folosim cookies