Rusia. Un tren de marfă rusesc a deraiat și a luat foc, aparent după explozia unui dispozitiv exploziv, aproape de frontiera cu Ucraina. Separat, autoritățile susțin că o explozie a distrus un stâlp de electricitate, lângă Sankt Petersburg, noaptea trecută.

Deraierea s-a petrecut la ora 09:17 (ora României) în regiunea Briansk, aflată la nord de Ucraina. Guvernatorul regiunii susține că “un dispozitiv exploziv neidentificat a explodat la kilometrul 136 al liniei de cale ferată Briansk-Unecha, iar astfel, a deraiat un tren de marfă. Nimeni nu a fost rănit”.  

Trenul cu 60 de vagoane era încărcat cu produse petroliere și cherestea, iar în urma exploziei, locomotiva a luat foc și cel puțin șapte vagoane s-au răsturnat. 

De asemenea, guvernatorul regiunii rusești Leningrad susține că, în apropiere de Sankt Petersburg, un stâlp de electricitate a fost aruncat în aer noaptea trecută și că autoritățile au găsit un dispozitiv exploziv nedetonat în apropierea unui al doilea stâlp. Acesta a postat mai multe fotografii pe Telegram cu stâlpul prăbușit.

Surse alternative: Barrons’s, Reuters, Pravda

Folosim cookies