Ungaria. Papa Francisc le-a cerut maghiarilor “să fie deschiși față de imigranți”, în cadrul unei slujbe din centrul Budapestei, la care au participat zeci de mii de oameni. Viktor Orban susține că politica sa anti-migrație “apără Europa creștină”.

Aproximativ 50 de mii de oameni s-au strâns în piața Kossuth din Budapesta la liturghia ținută de Papa Francisc, după o vizită de trei zile în Ungaria. Conducătorul Bisericii Catolice i-a îndemnat pe toți maghiarii, inclusiv pe “cei cu responsabilități politice și sociale”, să fie mai deschiși față de migranți: “Să ne încurajăm unii pe alții, să avem ușile din ce în ce mai deschise. Este trist și dureros să vezi ușile închise. E vorba de ușile închise ale egoismului nostru față de ceilalți, ușile pe care le închidem față de cei care sunt străini sau care nu sunt ca noi, față de imigranți sau săraci”, a spus Papa.

AFP observă că aceste comentarii ale Suveranului Pontif sunt în contrastat puternic cu opiniile și politica premierului Viktor Orban, un susținător constant al retoricii anti-migrație, “pentru a apăra Europa creștină”.

Sâmbătă, Papa Francisc s-a întâlnit cu refugiații din Ucraina.

Sursă alternative: Reuters

Folosim cookies