SUA. Acțiunile First Republic Bank s-au prăbușit în ședința de ieri cu 49%, după o retragere masivă de depozite. Temeri că ar putea avea un scenariu asemănător cu cel al colapsului Signature Bank și Silicon Valley Bank.

Acțiunile băncii americane s-au tranzacționat marți la prețul de 8,10 dolari, în scădere cu 7,90 de dolari (-49%) față de ședința de tranzacționare anterioară. În ultimul an, valoarea acțiunilor First Republic Bank a avut un declin de 95%. Analiștii de la Trading Economics estimează că acțiunile băncii americane încă au potențialul să-și revină până la sfârșitul trimestrului. 

Banca a transmis anterior că a înregistrat o scădere bruscă a depunerilor după prăbușirea Silicon Valley Bank și Signature Bank, luna trecută, dar că activitatea economică a început să se stabilizeze la sfârșitul lunii martie, stagnând de atunci. 

Ne-am confruntat cu retrageri de depozite fără precedent. Depozitele totale ale băncii au însumat 102 miliarde de dolari la 21 aprilie 2023, în scădere cu 1,7% față de 31 martie 2023”, a declarat directorul general al First Republic Bank, Michael Roffler. Economistul a încercat să asigure investitorii că situația băncii este stabilă, dar aceștia se tem de un eventual scenariu asemănător cu cel al falimentului Signature Bank și Silicon Valley Bank.

Surse: CNN, Trading Economics

Foto: Bigapplestock | Dreamstime.com

Folosim cookies