Afganistan. Talibanii l-au ucis pe liderul ISIS care a comandat atentatul sinucigaș de la aeroportul din Kabul din 2021. Atacul de atunci, pus la cale în momentul retragerii forțelor occidentale, a omorât 170 de civili și 13 soldați americani.

Informația a fost furnizată de oficiali americani, care au precizat că SUA nu a avut niciun rol în operațiune. Potrivit Associated Press, care a stat de vorbă cu familiile victimelor, oficialii americani nu au dezvăluit numele liderului celulei teroriste ISIS-K, dar au spus că militantul a fost ucis în confruntările care au avut loc la începutul acestei luni, în sudul Afganistanului, între talibani și luptătorii ISIS.

Atacul sinucigaș din 26 august 2021 a vizat poarta aeroportului din Kabul, luată cu asalt la acel moment de mii de afgani care încercau cu disperare să fugă după ce orașul fusese preluat de talibani, iar forțele coaliției internaționale mai dețineau control numai asupra aeroportului. Aproximativ 170 de civili afgani și 13 soldați americane au fost uciși. De atunci talibanii se confruntă cu ISIS, iar Administrația Biden a fost aspru criticată pentru retragerea haotică din 2021.

Sursă alternativă: DW

Folosim cookies