PSD va cere în coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina.

PSD anunță printr-un comunicat că va cere în Guvern emiterea unui act normativ în regim de urgență pentru această măsură. Social-democrații susțin că o astfel de interdicție este necesară pentru “protejarea fermierilor români”, care au organizat proteste de amploare pe drumurile din țară, în ultimele săptămâni.

Comunicatul PSD menționează că cererea nu va viza și oprirea tranzitului mărfurilor din Ucraina către restul Europei. În ultimele zile, Polonia, Ungaria și Slovacia au anunțat și ele că vor suspenda temporar importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina, deoarece “situaţia actuală ar provoca daune grave fermierilor locali”, în condițiile în care aceste cereale sunt mai ieftine pe fondul ajutorului dat de UE.

Astfel, și social-democrații sunt nemulțumiți deoarece “compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de fermierii români”. Reamintim, recent, Ministerul Agriculturii a reușit să obțină doar 10 milioane de euro compensații de la UE pentru fermierii români, Petre Daea fiind aspru criticat în urma acestui demers.

Folosim cookies