Anglia. Guvernul anulează planurile de construcție pentru toate cele 14 “autostrăzi inteligente” proiectate, atât din cauza costurilor mari, dar și pentru că, spune premierul Sunak, din cauza multiplelor accidente, publicul și-a pierdut încrederea în siguranța acestora.

Aproximativ 10% (peste 600 de km) din rețeaua de autostrăzi a Angliei este formată din autostrăzi inteligente. Introduse în 2014, acestea implică benzi cu viteză reglementată, precum și o bandă de rezervă pe care traficul poate fi redirecționat prin panouri electronice, în caz de aglomerație, spre deosebire de benzile de urgeță ale autostrăzilor obișnuite, pe care circulă doar vehiculele de poliție sau salvare.

Din cauza procedurilor de avarie, în care unui șofer care are o problemă la mașină i se cere să stea pe loc dacă nu se poate deplasa până la un refugiu marcat, iar traficul este redirecționat în jurul său, zeci de accidente, în care au murit până acum 50 de oameni, s-au produs pe aceste tipuri de autostrăzi.

De aici decizia guvernului Sunak de a nu mai construi noi astfel de autostrăzi și de a anula planurile celor 14 autostrăzi inteligente proiectate, care ar fi trebuit să mărească cu aproape 700 de kilometri rețeaua până în 2025.

“Toți conducătorii auto merită să aibă încredere în drumurile pe care le folosesc pentru a circula prin țară. De aceea, anul trecut, m-am angajat să opresc construirea tuturor autostrăzilor inteligente noi, iar astăzi îmi îndeplinesc această promisiune”, a declarat Rishi Sunak pentru Telegraph.

Sursă alternativă: BBC, Telegraph
Foto: Jonathan Mitchell | Dreamstime.com

Folosim cookies