Japonia. Panică la un eveniment electoral, după ce un bărbat a aruncat cu o fumigenă spre premierul Fumio Kishida. Oficialul a fost evacuat nevătămat, iar imaginile difuzate de presa japoneză au surprins momentul în care agenții de securitate îl imobilizează pe suspect.

Potrivit televiziunii publice NHK, o explozie puternică a fost auzită în timpul vizitei premierului Fumio Kishida în orașul Saikazaki din prefectura Wakayama, la aproximativ 65 km sud-vest de Osaka. Așa cum arată imaginile, detonarea se produce după ce agenții de securitate puseseră la pământ un bărbat de circa 20-30 de ani, despre care martorii spun că aruncase spre prim-ministrul japonez cu un obiect care fumega, ce ulterior s-a dovedit a fi o petardă fumigenă.

Kishida ținea un discurs de campanie electorală și a fost evacuat în siguranță înainte de explozia care se aude în înregistrarea video.

În iulie anul trecut, fostul prim-ministru Shinzo Abe, cel mai longeviv lider al Japoniei moderne, a fost asasinat cu o armă artizanală tot în timpul unui eveniment electoral.

Surse alternative: BBC, Reuters

Folosim cookies