Center for AI and Digital Policy (CAIDP) a depus o plângere la Comisia Federală pentru Comerț, acuzând OpenAI de practici comerciale neloiale și înșelătoare, încălcând legislația federală de protecție a consumatorilor. 

Reprezentanții CAIDP consideră că modele precum ChatGPT-4 nu îndeplinesc standardele de siguranță publică și confidențialitate agreate de instituție. În acest context, cer ca Comisia Federală pentru Comerț să stabilească o modalitate prin care sistemele de acest fel să fie riguros evaluate, înainte de lansare.

Pe lângă acestea, CAIDP a solicitat autorităților să creeze un sistem public unde consumatorii să poată raporta incidentele care apar atunci când folosesc sisteme precum ChatGPT-4. Încurajează Comisia Federală pentru Comerț să preia inițiativa implementării unei legislații care să stabilească standarde pe care sistemele care folosesc inteligența artificială generativă ar trebui să le îndeplinească și să oprească lansarea altor variante până la implementarea acestor măsuri.

Inteligența artificială generativă a început să fie folosită pe scară largă în ultimele luni, fiind preluată și integrată și în serviciile Microsoft și Google. Au existat numeroase raportări potrivit cărora aceste sisteme oferă deseori informații false, accentuând îngrijorările utilizatorilor, dar și ale experților. 

Directorul CAIDP se numără, alături de Elon Musk și Yuval Harari, printre specialiștii care în urmă cu două zile au solicitat o pauză de șase luni în dezvoltarea sistemelor avansate de inteligență artificială și stabilirea unor reglementări clare în acest sens.   

Surse: CNBC, CNN

Foto: Rokas Tenys | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday