Lamborghini a dezvăluit primul model hibrid plug-in al companiei. Lamborghini Revuelto are un motor V12 pe benzină și trei motoare electrice, care pot dezvolta împreună 1.001 cai putere.

Producătorul auto italian precizează că noul Revuelto dispune de 13 moduri diferite de condus, dintre care cel “de croazieră”, cu tracțiune față, folosește doar motoarele electrice ale autovehiculului. Pentru circuit și performanță, noul model plug-in hibrid al Lamborghini folosește motorul V12 aspirat pe benzină și cele trei motoare electrice. Compania a precizat că toate componentele mașinii, inclusiv motorul cu combustie internă, au fost dezvoltate exclusiv pentru acest model, “prima mașină super sport hibridă”.

Ca și în cazul celorlalte autovehicule plug-in hibrid, noul vehicul al Lamborghini poate fi încărcat printr-un cablu electric, dar motoarele electrice se pot încărca și utilizând energia produsă de motorul pe benzină al mașinii și de frânare. Cu toate acestea, producătorul auto italian nu a precizat autonomia motoarelor electrice, dar, odată ce bateriile electrice nu mai generează suficientă energie, mașina va funcționa automat ca un hibrid standard, alternând între motorul pe benzină și cele electrice, pe măsură ce acestea se alimentează singure.

De asemenea, pentru a reduce din greutatea mașinii, caroseria este realizată în mare parte din fibră de carbon, cu excepția structurilor din spate, din aliaj de aluminiu. Lamborghini Revuelto poate atinge 100 de km/h în 2,5 secunde și o viteză maximă setată de 350 km/h. Compania a mai menționat că noul motor V12 este, de altfel, cu 37,5 kilograme mai ușor decât cel de pe Aventador.

Prețul noului autovehicul super sport nu a fost încă dezvăluit. Directorul executiv al Lamborghini, Stephan Winkelmann, a dat de înțeles că prețul tuturor modeleleor hibrid sport și super sport va fi semnificativ mai mare decât cel al modelelor cu motoare convenționale. Winkelmann a vorbit și despre un model complet electric, care ar urma să fie dezvăluit în 2028.

Sursă: CNN, Lamborghini

Folosim cookies