SUA. Două elicoptere militare de tip Black Hawk s-au ciocnit, după care s-au prăbușit în Kentucky, în timpul unui antrenament. Update: Nouă persoane au murit.

Update: Conform purtătorului de cuvânt al bazei militare Fort Campbell, Nondice Thurman, a fost confirmat decesul a nouă persoane implicate în accidentul de seara trecută.

Știrea inițială: Cele două aparate de zbor HH60 Black Hawk (foto) au plecat la aproximativ aceeași oră de la baza militară Fort Campbell.

Acestea efectuau “o misiune de antrenament de rutină”, transmit reprezentanții bazei. “Comandamentul se concentrează în prezent pe îngrijirea membrilor serviciului și a familiilor acestora”, a precizat baza, adăugând că o anchetă este în curs de desfășurare și că mai multe informații vor fi publicate pe măsură ce vor fi disponibile. Accidentul s-a produs puțin după ora 03 (ora României).

Și guvernatorul statului Kentucky a scris pe Twitter că este de așteptat ca accidentul să fi produs victime, dar momentan nu există informații în acest sens. Situată la granița dintre statele Kentucky și Tennessee, Fort Campbell este una dintre cele mai mari baze ale armatei din Statele Unite.

Luna trecută, un alt elicopter Black Hawk aparținând Gărzii Naționale din Tennessee s-a prăbușit în timpul unui antrenament în apropierea unei autostrăzi din Alabama, provocând moartea a două persoane.

Surse: NY Times, BBC

Foto: US Air Force

Folosim cookies