Serghei Lavrov a acuzat Ucraina, într-un interviu acordat publicației TASS, că își joacă rolul extrem de negativ, subversiv, fiind clar de partea Chișinăului, încălcând statutul său de mediator în formatul 5+2, iar autoritățile de la Kiev susțin politica beligerantă, distructivă față de Transnistria, sapă apărări, fortificații între Ucraina și Transnistria și își demonstrează în toate modurile disponibilitatea de a interveni, inclusiv cu forța. Nu este pentru prima dată când Lavrov face astfel de acuzații la adresa Kievului. 

Ministrul rus de Externe a mai afirmat că Rusia este pe deplin responsabilă pentru securitatea Transnistriei, și că va acționa ca atare. Ministerul Securității de Stat din Transnistria a transmis la începutul lunii martie că a dejucat un atac terorist care viza înalți oficiali, acuzând Ucraina de complot.

În februarie, Armata Ucraineană anunța că a adus la granița cu Transnistria un “număr adecvat de soldați”, pentru a putea respinge o eventuală încercare a rușilor din provincia separatistă a Moldovei de a ataca dinspre vest.

Sursă: TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday