Anglia. Autoritățile au declarat “situație de incident major”, după ce o cantitate de petrol a fost deversată în portul natural Poole (în sud, lângă Southampton), ca urmare a unei fisuri la o conductă.

Administrația portului din sudul Angliei a transmis că, “în urma unei scurgeri la o conductă operată de Perenco [companie de petrol și gaze], se estimează că aproximativ 200 de barili (echivalentul a 24 de mii de litri) de combustibil petrolier au ajuns în apa dimprejurul Portului Poole”.

Potrivit BBC, autoritățile centrale au declarat “situație de incident major” și au avertizat locuitorii să nu înoate în apa din port sau din împrejurimi. “Fiecare persoană care a intrat în contact cu apa contaminată trebuie să se spele imediat cu apă curată și săpun”, a precizat pentru BBC agenția care administrează portul.

Administrația a mai transmis că a activat planul de combatere a scurgerilor de petrol, conducta a fost închisă și au fost amplasate baraje plutitoare pentru limitarea extinderii poluării. 

Poole Harbor este cel mai mare port natural din Europa și un sit de interes științific special, protejat prin lege. 

Surse: BBC, Reuters

Folosim cookies