Update duminică, 08:30: “S-a efectuat cercetarea la fața locului de către polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția 75 km/h”, transmit polițiștii duminică dimineața. Anterior, directorul CFR Călători menționase că, în momentul în care locomotiva se cuplează la un tren, viteza utilizată trebuie să fie sub 10 km/h.

Din declarația mecanicului reiese că locomotiva s-ar fi accelerat brusc, iar când acesta a încercat să acționeze sistemul de frânare, sistemul nu ar mai fi frânat. “Mecanicul și conductorul de tren au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative”, au mai precizat reprezentanții IPJ Galați.

Update sâmbătă, ora 22:10: Conductorul trenului a decedat la spital. CFR a transmis într-un comunicat că, inițial, doamna conductor a trenului “a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal“.

Update, ora 21:50: Ministrul Transporturilor a transmis pe Facebook că a cerut CFR Călători “să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar în uz“. Sorin Grindeanu a mai precizat că, în urma accidentului feroviar din Teleorman de săpămâna trecută, a “dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie“.

CFR informează că mecanicul locomotivei are vârsta de 50 ani și o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani, iar accidentul a fost produs la cuplarea locomotivei la garnitură.

Update, ora 20:40: La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi“, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, citat de Agerpres.

Știrea inițială:

Imaginile surprinse de TVR, la puțin timp după producerea accidentului din Gara Galați, un vagonul de călători aflat în așteptare pe una din linii a fost lovit de o locomotivă care a venit cu viteză, iar vagonul a fost parțial distrus.

Locomotiva respectivă ar fi trebuit să se cupleze la trenul de călători, dar martorii spun că aceasta avea o viteză de peste 30 de Km/h, mult mai mare decât cea pentru manevre.

ISU Galați confirmă că patru victime, dintre care una resuscitată și reintrată în stop cardio-respirator sunt transportate la spital.

Foto: Inquam / Ovidiu Iordachi

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday