Încă de luni, pe Twitter și Reddit au fost distribuite imagini cu titlurile unor conversații din ChatGPT, despre care utilizatorii au afirmat că nu sunt ale lor. Marți, reprezentanții companiei au declarat pentru Bloomberg că au dezactivat pentru scurt timp botul luni seara, pentru a soluționa problema.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, a transmis că se simte “îngrozitor” și că eroarea “semnificativă” a fost acum remediată. Dar această problemă ridică întrebări în legătură cu confidențialitatea platformei, întrucât defecțiunea pare să indice că OpenAI are acces la chat-urile utilizatorilor. OpenAi arată, în politica de confidențialitate, că poate folosi conversațiile pentru a îmbunătăți botul, însă numai după ce elementele de identificare personală sunt eliminate.

Milioane de oameni au folosit ChatGPT pentru a redacta mesaje, a scrie melodii și chiar a scrie linii de cod, de când chatbotul a fost lansat în noiembrie anul trecut. Fiecare conversație este stocată în bara de istoric a utilizatorului, unde poate fi accesată ulterior.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday