Război în Ucraina. Atac cu drone navale (posibil și aeriene) asupra portului Sevastopol din Crimeea, miercuri dimineață. Marți seara, rușii atacaseră aerian Odesa, considerată punct de lansare a dronelor care amenință Crimeea.

Atât presa rusă, cât și cea ucraineană, relatează că miercuri dimineața Armata Ucraineană a desfășurat un atac asupra portului Sevastopol, principala baza navală a Flotei Ruse de la Marea Neagră.

Oficialii ruși vorbesc despre mai multe drone navale care ar fi încercat să intre în port și să lovească navele de luptă rusești, dar ar fi fost anihilate. Imaginile de pe rețelele de socializare par a arăta cel puțin o dronă navală care arde pe suprafața apei.

În același timp sunt raportate tiruri antiaeriene și un boom sonic deasupra orașului Sevastopol, produs cel mai probabil de aeronavele ruse care au zburat la mică altitudine, posibil în încercarea de a intercepta drone aeriene. Boomul sonic este o puternică vibrație a aerului, produsă atunci când o aeronavă supersonică depășește viteza sunetului. El se aude ca o explozie puternică și poate sparge ferestrele caselor dacă aeronava zboară prea jos.

Anterior, Comandamentul Ucrainean a raportat că mai multe avioane Suhoi Su-35 ale aviației ruse au atacat marți seara Odesa. Bloggerii ruși relatează că, cel mai probabil, de la Odesa sunt lansate atacurile cu dronă asupra Crimeei.

Folosim cookies