DIICOT a destructurat o rețea de trafic de migranți. Au fost interceptate și oprite 29 de transporturi, prin care 300 de migranţi urmau să ajungă ilegal în state din UE. Percheziții în Caraș-Severin și Timiș.

DIICOT a transmis într-un comunicat de presă că efectuează 29 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Caraș-Severin, în legătură cu constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

În perioada octombrie 2021 – martie 2023, cetățeni români și sârbi “au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin. Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest“, transmite DIICOT.

Grupurile de migranți, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500-1000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Au fost interceptate și oprite un număr de 29 de transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană“, potrivit DIICOT.

Peste 25 de persoane vor fi audiate.

Sursă: DIICOT

Folosim cookies